Tuesday , November 13 2018
Home / Lajme nga Maqedonia / Në Strumicë sot u protestua kundër minierave të bakrit dhe arit (Video)

Në Strumicë sot u protestua kundër minierave të bakrit dhe arit (Video)

Me bllokim prej dy orësh në hyrjen e Strumicës, aktivistët e Shoqatës “Lugina e shëndetshme” dhe organizatat e tjera ekologjike nga juglindja e vendit e shprehën qëndrimin e tyre kundër ndërtimit të minierës së bakrit dhe arit “Ilovica Shtuka”. Aktivistët kërkuan nga qeveria ta merr koncesionin e burimeve “Euromaks” dhe të bëjë ndryshime në Ligjin e Burimeve Minerale për të ndaluar përdorimin e acidit cianid dhe sulfurik, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Në një deklaratë me shkrim nga burimet e “Euromaks”, thonë se ata mbështesin të gjitha shoqatat dhe aktivitetet joqeveritare të organizuara sipas legjislacionit kombëtar.

“Ne e mirëpresim çdo aktivitet që mbron mbrojtjen e mjedisit dhe shëndetit të njeriut. Por, sipas nesh, kjo nuk duhet të jetë në kurriz të mirëqenies dhe prosperitetit të bashkësisë lokale. Burimet e “Euromaks” nuk janë kontaktua për ngjarjen e sotme në Strumicë të organizuar nga OJQ-të lokale dhe “Euromaks” nuk përpiqet për parandalimin e saj”, thuhet në letrën me shkrim të burimeve “Euromaks”.

Nga Shoqata “Lugina e shëndetshme” thonë se edhe më tej do të vazhdojnë me aktivitetet derisa të ndalohet minierat e vdekjes./Telegrafi/

Huazuar nga

Check Also

Gruevski në Hungari, ja çfarë thonë nga qeveria hungareze – TV-SHENJA

“Nuk mund të konfirmojmë e as të mohojmë. Nuk jemi në mundësi të komentojmë mbi …

%d bloggers like this: