Wednesday , November 14 2018
Home / Kulture / Edon Guraziu, dizajni shqiptar në top listën e Hollivudit (FOTO)

Edon Guraziu, dizajni shqiptar në top listën e Hollivudit (FOTO)

“Vetëm 20 vjeç, puna e Edon Guraziut e ka frymëzuar dhe e ka influencuar botën e dizajnit konceptual, dhe ai vetëm sa ka filluar!”

Kështu shkruan Will Gibbons, New York më 2017. …vetëm 20 vjeç, shqiptari Edon Guraziu e ka vendosur karrierën në mesin e top-dizajnerëve të botës të cilët u japin formë “ëndrrave” të Hollivudit sot – ishte ndër më të rinjtë (siç paraqitur nga ArtCafe 2015-18), shumë nga dizajnerët e tjerë janë “seniorë” (30, 35, 40, 50 vjeç) Jet Cooper është një një tjetër personazh që shkruan për talentin e dizajnerit Guraziu.

“Jam marrë me 3D-design që nga koha kur është shpikur 3D, dhe puna jote vazhdimisht më mahnit…”, i shkruan ai djaloshit shqiptar.

Jet Cooper është drejtor artistik dhe konceptualist i lartë në industrinë filmike të Hollywood, me mbi 20 vjet eksperiencë. Pasi Edoni e pati bërë publik një koncept të vetin robotik, Jet Cooper komenton: “mind blowing… s’gjej dot fjalë”.

#td_uid_1_5be7fb279b91d .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/11/45861049_2240656622836048_8379190584123850752_n-Copy-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5be7fb279b91d .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/11/zsacfd-80×60.png) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5be7fb279b91d .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/11/45795017_610447719372355_7280455284571504640_n-Copy-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5be7fb279b91d .td-doubleSlider-2 .td-item4 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/11/vcfdsf-80×60.png) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5be7fb279b91d .td-doubleSlider-2 .td-item5 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/11/45863316_2423862010963150_445614973062742016_n-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5be7fb279b91d .td-doubleSlider-2 .td-item6 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/11/45996017_2267887793483430_6911040977029300224_n-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5be7fb279b91d .td-doubleSlider-2 .td-item7 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/11/45869379_2781703578522540_2786200105877766144_n-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5be7fb279b91d .td-doubleSlider-2 .td-item8 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/11/46035883_256703305195581_6126852830079746048_n-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5be7fb279b91d .td-doubleSlider-2 .td-item9 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2018/11/dscsdsd-80×60.png) 0 0 no-repeat;
}

Edoni e di se Cooper i ka frymëzuar panumër dizajnerë për pothuaj dy dekada, duke e ditur se kush është prapa komentit, sikur i duket e pabesueshme, e cilëson komentin e tij si një “dozë inkurajuese” (ama jo medoemos dhe “vlerësim realistik”, më shumë si dashamirësi… për t’i inkurajuar të rinjtë.

Cooper i përgjigjet: “Aspak… unë rrallë e shoh këtë cilësi në filmat “blockbuster” rreth të cilëve jam i përfshirë, jam marrë me 3D-design që nga koha kur është shpikur 3D, dhe puna jote vazhdimisht më mahnit…”

Ndërsa Jet Cooper vërtet e di se “për çfarë e ka fjalën”, pasi duke kontribuar për industrinë filmike të Hollivudit mbi 20 vjet me radhë, si psh. disa nga titujt: Sherlock Holmes, Harry Potter, Star Wars, James Bond, Skyfall, Narnia, Cinderella, Guardians of the Galaxy, Z-World War, Maleficent, Captain America, Warcraft, Fast & Furious, Ex Machina, Wrath of Titans, Exodus, X-Men, Die Hard, Jupiter Ascending etj. Etj

11 nëntor 2018 (gazeta-Shqip.com)


Source link

Check Also

Pas sëmundjes, rikthehet në panair Fatos Kongoli

Shkrimtari i njohur fatos Kongoli është rikthyer në panairin e radhës të librit i cili …

%d bloggers like this: