Sunday , October 21 2018
Home / Lajme nga Kosova / Përplasje në Beograd mes Shqipërisë dhe Serbisë për Kosovën

Përplasje në Beograd mes Shqipërisë dhe Serbisë për Kosovën

Sot në Beograd po mbahet Ministeriali i Mbrojtjes të Europës Juglindore (SEDM). Zëvendësministri shqiptar i Mbrojtjes, Petro Koçi, ka debatuar me sekretarin e Shtetit të Ministrisë së Mbrojtjes së Serbisë, Bojan Jocic.

Zyrtari serb deklaroi se Serbia është kundër shpalljes së njëanshme të pavarësisë Kosovës dhe e konsideroi të rrezikshme për stabilitetin në rajon shndërrimin e FSK-së në Forcë të Armatosur.

I menjëhershëm ka qenë reagimi i zëvendësministrit shqiptar të Mbrojtjes, Petro Koçi i cili ka thënë se Kosova tashmë është e pavarur dhe duhet të ftohet në këtë ngjarje.

“Kosova është një vend i pavarur që duhet të ftohet në SEDM”.

Koçi ka shtuar më tej se pjesëmarrje e Kosovës në iniciativa rajonale kontribuon për paqe.

“Anëtarësimi i Kosovës në iniciativa të tilla rajonale jo vetëm kontribuon për paqen dhe stabilitetin në rajon, por lehtëson gjithashtu shpirtin e dialogut dhe realizmit mes Prishtinës dhe Beogradit”, tha ai.


Source link

Check Also

Policia e Kosovës konfirmon sulmin ndaj pelegrinëve serbë në Istog

Gjatë ditës së sotme në fshatin Studenicë të Istogut janë sulmuar autobusët me pelegrinë serbë. …

%d bloggers like this: