Sunday , October 21 2018
Home / Lajme nga Maqedonia / Interesat e shtetit mbi të gjitha –

Interesat e shtetit mbi të gjitha –

Shefi i misionit të OSBE-së në Shkup Klemens Koja thotë se Kuvendi dhe liderët politik tani duhet të marrin vendime lidhur me perspektivën e mëtejme të vendit. Ai kërkoi nga deputetët që interesat e vendit të jenë mbi të gjitha, pasi siç u shpreh është përgjegjësi e tyre.  Koja në një intervistë për agjencinë shtetërore të lajmeve MIA tha se suksesi i vendit në arritjen e Marrëveshjes me Greqinë është shembull pozitiv për të gjithë rajonin. Lidhur me mundësinë e miratimit të ndryshimeve kushtetuese ose shkuarjen në zgjedhje të parakohshme, si dhe pazaret eventuale për amnistimin e Nikolla Gruevskit dhe zyrtarëve të tjerë të VMRO-së, Koja është shprehur I prerë se çështja e përgjegjësisë në fakt është vet sundimit I së drejtës. Ai theksoi se janë ngritur akuza serioze, ndërsa të akuzuarit kanë të drejtë për gjykim korrekt dhe duhet të konsiderohen sit ë pafajshëm derisa nuk dëshmohet fajësia.

Huazuar nga

Check Also

Mega skandali politik i Qeverisë VMRO-BDI në Maqedoni

Abdulla Memedi Qeveria e mëparshme e Maqedonisë (VMRO-BDI), gjatë dhjetë viteve të kaluara paska dhënë …

%d bloggers like this: