Wednesday , November 14 2018
Home / Lajme nga Dibra / Festivali popullor “Oda Dibrane” u hap në Dibër të Madhe

Festivali popullor “Oda Dibrane” u hap në Dibër të Madhe

Nata e parë e edicionit të 24-të të festivalit folklorik “Oda Dibrane” u mbajt në Dibër mbrëmë, tradicionalisht i mbajtur në qytetin kufitar shqiptar të Peshkopës, transmeton DibraJon.

Festivali i hapur u shpall nga kryebashkiakët e Dibrës dhe Peshkopisë, Ruzhdi Laata dhe Muharem Rama.

– Kjo ngjarje e rëndësishme i takon të gjithë shqiptarëve. Dibra njihet si një vend i artit dhe krenarisë. Shumë nga artistët janë të njohur nga Dibra, të cilët jo vetëm që janë të famshëm në Dibër por kanë dhënë një kontribut të madh në fushën e artit. Ky manifestim bashkon dy qytetet, kulturat dhe kontribuon në mbrojtjen e pasurisë popullore shqiptare, tha ndër të tjera kryebashkiaku, Lata.

Për kolegun e tij nga Peshkopeja, kryebashkiakun Rama, ky festival folklorik është shumë i rëndësishëm në kultivimin e traditave folklorike dhe është manifestimi më i madh i tillë pas atij të Gjirokastrës.

Festivali “Oda Dibrane” u mbajt për herë të parë në vitin 1994 në qytetin e Peshkopisë, 23 km nga Dibra, dhe nga 2014 nata e parë e festivalit është mbajtur në Dibër të Madhe.

Në tre ditët e ardhshme, festivali do të vazhdojë në Peshkopi, me shfaqje nga grupet folklorike dhe ansamblet nga rajoni dhe do të përfundojë me dhënien e çmimeve për më të mirët.


Source link

Check Also

Zgjidhet Kryetari i Gjykates Themellore ne Diber per 4 vjetet e ardhshme.

Ne mbeledhjen e mbajtur sot (30.10.2018) nga Keshilli Gjyqesor Republikan, per Kryetar te Gjykates Themellore …

%d bloggers like this: