Monday , January 21 2019
Home / Feja / Dhimbja në secilin dhëmb parashikon (paralajmëron) problemet në disa organe!

Dhimbja në secilin dhëmb parashikon (paralajmëron) problemet në disa organe!

[ad_1]

Dhimbja në secilin dhëmb parashikon problemet në disa organe!

Mund të tingëllojë tronditëse, por edhe dëmi më i vogël i dhëmbit mund të jetë një problem që lidhet me një organ në trupin tuaj. Por jo gjithmonë sëmundjet e brendshme shoqërohen nga dëmtimi i dhëmbëve. Ndonjëherë pacienti ankohet për shqetësim të dhëmbëve të cilët janë të shëndoshë në dukje, ose për dhimbje në vendet ku dhëmbët janë hequr prej kohësh. Kjo është e ashtuquajtura Dhimbje Phantom, dhe ndodh sepse sinjalet nga organet e sëmura hyjnë në zonën e refleksit të një dhëmbi përkatës. Midis organeve të brendshme dhe gojës ekziston një lidhje e ngushtë. Dhëmbët e sëmurë shpesh shkaktojnë dhimbje koke, dhe nëse infeksioni është në rrënjën e dhëmbit, dhimbja ndosh në pjesën qëndrore të kokës, ndërsa lezionet në majë të dhëmbëve shkaktojnë dhimbje në pjesën ballore të kokës. Dhe, duhet të dini gjithashtu se sëmundjet e dhëmbëve të nofullës së poshtme mund të japin dhimbjen të karakterit migrenë. Ja çfarë duhet të dini
◾Dhimbja në incisorin e parë dhe të dytë (sipërme dhe të poshtme) është i lidhur me grykët, osteokondrosis, prostatën.
◾Dhimbja e vazhdueshme në dhëmbët e qenit është një sinjal i hepatitit ose kolecistitit.
◾Dhimbja në rrënjën e katërt dhe të pestë të dhëmbëve, mund të jetë shkak i pneumonisë, kolitit, reaksionit alergjik (astma, alergji të aparatit të frymëmarrjes, rinosinusit).
◾Dhimbja në dhëmbët e katërt, të lartë dhe të poshtëm, mund të lidhet me nyjet në gjunjë, shpatulla, bërryl, proces inflamator me natyrë kronike të llojit të artritit, sëmundjes së zorrës së trashë (divertikulosis, poliposis).
◾Dhimbja në dhëmbët e gjashtë të sipërme – zakonisht lidhet me grykët, sinusit, sëmundjet e faringut në mastopati, tumor në gjëndrën e tiroides, inflamacionin e shpretkës dhe vezoreve.
◾Dhimbja në dhëmbët e gjashtë të poshtëm, lidhet me arteriet dhe arteriosklerozën.
◾Dhimbja në dhëmbët e shtatë të poshtëm, lidhet me venat (hemorroide, varikozë), mushkëritë (pneumoni kronike, bronkit, astma bronkiale), polipet në zorrës së trashë.
◾ Dhimbja në dhëmbët e mençurisë, të lidhura me sëmundjen koronare të zemrës, defektin kongjenital dhe sëmundjet e tjera kardiake. Tartari është një shenjë e sistemit endokrin ndaj sëmundjes së ulçerit stomak.

Burimi: Healthiestalternative
©gatuajshendetshem/a.c./

[ad_2]
Huazuar nga

Check Also

Bujaria (tregim interesant)

[ad_1] Bujaria Një vajzë u martua për një tregtar të pasur. Ai posedonte një punëtori …