Monday , January 21 2019
Home / Lajme nga Shoqata / FTESE NGA KRYETARI I SHAD-it

FTESE NGA KRYETARI I SHAD-it

Janar, 31 / 2013

F  T  E  S  E

Me qe mu besua te udheheq Shoqaten Atdhetare “Dibra”, ku jam qe nga themelimi i saj,  shfrytezoj rastin tju pershendes ne emer te SHAD-it, si dhe ne emer tim personal. Shoqata posedon statusin e saj qe nga themelimi dhe mban ne vete veprimtari apolitike, kombetare.

Thras ne bashkepunim te gjith veprimtaret, kuadrot, shoqatat tjera qe kane po ket karakter, dhe sipas mundesive te marin pjese dhe inkuadrohen ne aktivitetet e ndryshme qe do zhvilloje dhe veproje SHAD-I .

Vecanerisht theras ne bashkepunim te plote aktivitetet ne Diber dhe shoqatat tjera Dibrane, sic njihen ne Tirane, Shkup, Prishtine, Diber te vogel dhe kudo qe jane dhe veprojne.

Imazhi eshte, rimekambja dhe gjallerimi i Dibres historike, tradites, kultures dhe patriotizmit Dibran, per  te cilat vlera eshte mirnjohes mbare kombi Shqiptar.

Dibranet gjethmone kane qene te paret ose mes te pareve ne cdo vendimarje kombetare. Ajo shte merite e vete  Dibraneve, andaj jo vetem qe duhet ruajtur por dhe trashiguar femive tane, qe dhe ato te mburen dhe ndjehen krenar qe jan Dibran. Dibranet kure nuk qene lokalista, perkundrazi largpames dhe dinjoz te kombit.

 

Shpresoj se objektivat e parashtruara se shpejti do realizohen. Forca rini kjo behet peju!

 

Per Shoqaten Atdhetare “ Dibra”

 

Sinqerisht,

 

Musa Pacuku, Kryetar

Check Also

“ E Duam Dibrën – We Love Dibra”

Shoqata Atdhetare Dibra, anëtarët e kryesisë së saj, së bashku veprimtar të tjerë nga diaspora, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *