Wednesday , November 14 2018
Home / Lajme nga Diaspora / Kolegët shqiptarët në policinë e New York-ut, vlerësojnë punën e shokëve të tyre, në uniformat blu të NYPD

Kolegët shqiptarët në policinë e New York-ut, vlerësojnë punën e shokëve të tyre, në uniformat blu të NYPD

Kolegët shqiptarët në policinë e New York-ut, vlerësojnë punën e shokëve të tyre, në uniformat blu të NYPD

Beqir SINA New York

Dy anëtarë të “Illyrian Society of Law Enforcement” nga unifromat blu të NYPD, ngrihen në detyrë me gradën Lieutenant –

ip2liX3c_400x400.jpeg

BROOKLYN, NEW YORK: Anëtarë të Shoqatës Amerikane Shqiptare të Policisë Iliriane – “Illyrian Society of Law Enforcement”, u takuan në Brooklyn – Nju Jork, në një takim për të nderuar dy kolegët e tyre , të ngritur në gradë në radhët e Departamentit të Policisë së Nju Jorkut, ku edhe ata shërbejnë.

Kjo shoqatë, e cila ka mbledhur deri tani rreth vetes me dhjetëra oficerë policie, shqiptaro – amerikanë, të uniformave blu amerikane, që po shërbejnë çdo ditë e natë me profesional -izëm dhe përkushtim në organet e policisë federale, shtetërore, si edhe në strukturat e tjera, që merren me ruajtjen e rendit dhe sigurisë, në nivele lokale, në shtetin e New York-ut dhe në SHBA, ka 4 vjet, që është krijuar.

Më 29 gusht, 2016, në Nju Jork, Shoqata e policve shqiptarë, e para dhe e vetemja deri tani në Shtetet e Bashkuara, “Shoqëria Ilire e Zyrtarëve të Zbatimit të Ligjit”, e cila përfshinë në radhët e saj më shumë se 300 punonjës shqiptarë, në radhët e uniformave blu – të New York Police Department – NYPD, zhvilloi një takim të përgjithshëm me anëtarët e saj dhe diskutojë disa nga objektivat e saj, si dhe mbajti diskutime mbi përgatitjet për takimin vjetor, i cili mbahet për çdo vjet në muajin Tetor në Brooklyn.

Në këtë takim, të Shoqatës së policëve shqiptarë, “Shoqëria Ilire e Zyrtarëve të Zbatimit të Ligjit”, morën pjesë Ylli Dautaj, President i Shoqatës Ilire e Zyrtarëve të Zbatimit të Ligjit, Konsulli Fatmir Zajmi, nga Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Kosovës në Nju Jork, Shefi i Hetuesis Joseph A. Piraino, nga Zyra e Prokurorit të Qarkut Kings County, anetaret e kryesisë Asmir Dragovic, Elton Shametaj, Adriatik Xhidija, Jahe Gjidija, e tjer.

Në një kumtes zyrtare të kësaj shoqate, ndër të tjera, thuhet, se është diskutuar mbi disa çështje në avancimet e ardhshme dhe rritjen e numërit të antarsimit si dhe u folë rreth aktiviteteve të shoqatës “Shoqëria Ilire e Zyrtarëve të Zbatimit të Ligjit”.

Në këtë takim Sergeant Eduart Murati, mori një çmim për promovimin e tij të fundit në ngritjen në gradë, në rradhët e unifromave blu të NYPD, gjithashtu, ai me këtë rast ata përgëzuan edhe kolegun e tyre, Lieutenant Lutfi Dalipin, në promovimin e tij me gradën e togerit.

Ka qenë një pjesëmarrje e madhe, thuhet në dekleratën për shtyp, duke përfshirë edhe anëtarët e rinj të cilëve iu ishte dhënë një mundësi për të prezantuar veten e tyre, dhe, të shprehin opinionet e tyre.

Në fund të dekleratës thuhet se Shoqëria Ilire e Zyrtarëve të Zbatimit të Ligjit, me President Ylli Dautin, është organizata e parë e këtij lloji në Shtetet e Bashkuara, dhe, është një urë e fortë lidhje në mes të komunitetit tonë dhe dhe gjithë qytetarëve, njujorkez, në fushën e zbatimit të ligjit”.

Check Also

Arrestohen dy persona që punonin me dokumente të rreme

Policia e Zugut në Zvicër ka arrestuar dy persona të cilët po udhëtonin me dokumente …

Komentoni

%d bloggers like this: