Saturday , October 20 2018
Home / Kuriozitete / Ky është qyteti më i lashtë në botë.

Ky është qyteti më i lashtë në botë.

Shpikjet e ndryshme teknologjike kanë bërë që kohët e fundit të zbulohen dhe dhe disa qytetemesjetare të mbuluara nga xhungla, të cilët ia kalojnëkryeqytetit modern të vendit.

Qytetet mesjetare të zbuluara në Kamboxha janë nga 900 deri në 1400 vite të lashta, dhe më i madhi prej tyre ia kalon për nga përmasat kryeqytetit aktual, Fnom Pen.

Ky zbulim tregon që njerëzimi di ende shumë pak për pasurinë e historisë së Azisë juglindore.Teknologjia e përdorur me laser, e quajtur “Lidar”, është përdorur që në vitin 1970 për të analizuar sipërfaqen e hënës.

Me zhvillimet e mëtejshme që ka marrë sot teknologjia, sistemi i instaluar mbi helikopterë mund të japë vendndodhjen dhe hartën e vendeve të lashta, me imtësi, duke parë edhe përtej bimëve të dendura të xhunglës. /albeu.com/

Check Also

50 kuriozitete interesante nga bota (VIDEO)

Shpesh njerëzit takohen me kuriozitete të rralla që ndodhin nëpër botë. Por që disa mbesin …

Komentoni

%d bloggers like this: