Tuesday , November 13 2018
Home / Lajme nga Diaspora / Ambasadorja Kadare i paraqet letrat kredenciale Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së

Ambasadorja Kadare i paraqet letrat kredenciale Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së

Ambasadorja Kadare i paraqet letrat kredenciale Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së

Beqir SINA New York

Ambasadore në Organizatën e Kombeve të Bashkuara në Nju-Jork, tani është znj. Besiana Kadare, vajza e shkrimtarit të njohur Ismail Kadare.

UNITED NATIONS NY: Pëfaqësuesia e Përhershëme i Shqipërisë, në OKB, thuhet në një njoftim në faqen zyrtare të Sekretarit të Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara Ban Ki-moon, nga “Pallati i Qelqtë” në New York, ku ajo paraqiti më 30 Qershor letrat kredenciale.

Në njoftimin e saj, zyra për shtypin e Ban Ki-moon, shkruan duke postuar edhe dy fotografi nga cermonia e dorzimit të letrave kredenciale se Znj. Besiana Kadare, tashmë është përfaqësuesia më e re e Misonit të Përhershëm i Republikës së Shqipërisë në Kombet e Bashkuara, mbasi ajo i paraqiti kredencialet e saj tek Sekretari i Përgjithshëm Ban Ki-moon.

Ambasadorja e Shqipërisë në Organizatën e Kombeteve të Bashkuara, e ka marrë detyrën e re në OKB – New York, mbas largimit të Ambasdorit Ferit Hoxha .

“Çfarë kënaqësie dhe privilegj të përfaqësosh Shqipërinë në OKB”, shkroi znj. Besiana Kadare, pas këtij takimi, duke postuar edhe fotografinë e ceremonisë së dorzimit të kredencialve, në rrjetet sociale Facebook dhe Tweeter.

Shtypi shqiptar shkruan se Sqipëria mbushi vitin e kaluar 60- vjet si anëtare e organizatës më të madhe të botës dhe ardhja e ambasadores së re përkon me fillimin e përgatitjeve për Debatin e Përgjithshëm të Sesionit të ri të Asamblesë së Përgjithshme në New York, më 23 Shtator.

Znj. Besiana Kadare, ka një CV të pasur në diplomacinë shqiptare. Ajo ka qenë pjesë e misionit të OKB-së në New York, në vitet 2002-2005, ndërkohë, që ka mbajtur postin e ambasadores në Francë dhe në UNESCO.

Ajo zëvendëson në këtë detyrë, Ambasadorin Ferit Hoxha, që e mbylli me sukses mandatin e tij gati gjashtëvjeçar, në nëntor, të vitit të kaluar.

Ambasadorja Kadare ka marë pjesë tashmë në një numër votimesh të rëndësishme përfshi edhe ato për vendet e reja anëtare të Këshillit të Sigurimit për vitet 2017 dhe 2018, si dhe në votimin për Presidentin e ri të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së për Sesionin e saj të 71-të, thuhet në njoftimin zyrtar.

Check Also

Zvicra e ka lënë anësh çështjen e përdorimit të antibiotikëve

Ekzistojnë gjithnjë e më shumë baktere rezistente ndaj antibiotikëve: Aktualisht, rreth 20 për qind e …

Komentoni

%d bloggers like this: