Tuesday , November 13 2018
Home / Lajme nga Diaspora / Rasti i vëllezërve Duka “Fort Dix Pesë” për të kërkuar gjykim të ri, në një dëgjim të rrallë në SHBA

Rasti i vëllezërve Duka “Fort Dix Pesë” për të kërkuar gjykim të ri, në një dëgjim të rrallë në SHBA

Rasti i vëllezërve Duka “Fort Dix Pesë” për të kërkuar gjykim të ri, në një dëgjim të rrallë në SHBA

Beqir SINA – New York
Mbështetësit Duka jashtë gjykatës federale në Camden – kërkuan lirimin e tre vëllezërve shqiptarë Dritan, Shain dhe Eljvir Duka , nga Dibra e Madhe, të cilët u dënuan në vitin 2008, për pjesën e tyre në një komplot të dyshuar për të kryer ( por në fakt, që nuk u krye asnjëher ) mbi një bazë ushtarake New Jersey.
CAMDEN, N.J:- Tre vëllezër shqiptarë të besimit muasliman nga Dibra e Madhe në SHBA, të përfshirë në çështjen e famshme “Fort Dix 5“ do të merrnin këtē fillim viti (6 janar 2016), një seancë të rrallë në gjykatën federale të mërkurën, shkruan shtypi amerikan.

Vëllezërit Dritan, Shain dhe Eljvir Duka, u dënuan në vitin 2008, për pjesën e tyre në një komplot të dyshuar për të kryer ( pro në fakt që nuk u krye asnjëher ) mbi një bazë ushtarake New Jersey.

Si gazetar i specializuar për këto çështje , gazetari amerikan Cherri Gregg, tregon se ata janë duke shpresuar për të marrë një gjykim të ri.

Ai thotë, se; “Dritan, Shain dhe Eljvir Duka janë tre vëllezër shqiptar të dënuar me jetë për një komplot të dyshuar për të vrarë personelin ushtarak amerikane në Fort Dix.

Tre muslimanët shqiptarë, shtonë ai u bënë objekt i një hetimi 16-mujor pasi një “informator” i cili infiltroi brenda grupit të tyre, dorzoi një video një agjenti të FBI … ku pretendohej për të futur në kurthin e tyre, tre vëllezërit Duka.

Mbas një gjykimi federal “Atyre u dhanë burgim të përjetshëm për një komplot që në thelb ata thanë se nuk e dinë gjë në lidhje me, atë komplotë” tha Lynne Jackson, i cili drejton Project Salam KYW Newsradio.

Grupi i të pestëve mes tyre tre vëllezërit Duka, jan mbajtur për një javë jashtë gjykatës federale në Camden që nga nëntori, thanë të njëjtat burime .

Ata u paraqiten para gjykatës federale në Camden të mërkurën në mëngjes( 6 janar 2016) para se vëllezërit Duka, të paraqesin rastin e tyre para një gjyqtari, duke pretenduar se avokatët e tyre janë detyruar që ata të heqin dorë të dëshmojnë në mbrojtje të tyre, thotë gazetari amerikan Cherri Gregg, i cili ka ndjekur nga afër çështjen e vëllezërve Duka.

“Ne besojmë se ata janë të pafajshëm dhe ne me të vërtetë shpresojmë se ata mund të vijnë në shtëpi,” tha Lynne Jackson, i cili drejton Project Salam KYW në Newsradio.

Jackson, gjithashtu thotë se përkrahësit e vëllezërve Duka nga i gjithë vendi do të marrën pjesë në seancat dëgjimore, në vijim për të kërkuar lirimin e tyre.

Kurse, për dënimin për terrorizëm në SHBA, të tre vëllezërve shqiptarë Duka, Dritan, Shain dhe Eljvir Duka nga Dibra e Madhe në SHBA, shkruan shtypi amerikan se ata kan deklaruar se: “Avokati, i tyre nuk i lejoi të dëshmonin”

Këtë dekleratë, e ka bërë simbas shtypit amerikan duket se e ka bëre një nga tre vëllezërit shqiptarë të dënuar me burgim të përjetshëm për komplot vrasjeje të ushtarëve amerikanë në ish-bazën e Fort Diksit, i cili thuhet të ketë thënë para gjykatës, të mërkurën ( 6 janar 2016) se nuk u lejua të dëshmonte në gjyqin për terrorizëm në vitin 2008.

Dritan “Toni” Duka, shkruan shtypi amerikan deklaroi të mërkurën para gjykatës federale në Camden se avokati i tij mendoi se ai do të trajtohej si ekstremist mysliman, ndaj nuk e përgatiti për të dëshmuar.

“Nuk duhet të ketë rëndësi ajo çka besoj unë. Rëndësi duhet të ketë nëse unë jam apo jo i përfshirë në atë për çka më akuzon qeveria”, ka deklaruar Duka.

Ai po dëshmon në një seancë pas dënimit teksa edhe dy vëllezërit e tij deklarojnë se iu mohua e drejta për të dëshmuar. Avokati i tyre në procesin e 2008-s, Majkëll Huf, i mohoi këto pretendime.

Vëllezërit Dritan, Eljvir dhe Shain Duka e kanë humbur apelin.

Ndërkohë, dhjetëra mbështetës të mërkurën më 6 janar 2016 – ishin mbledhur jashtë gjykatës së Kamdenit, në shtetin e Nju Xhersit duke kërkuar lirimin e tyre.

Check Also

Super talenti shqiptar i orëve fiton shpërblimin “Grand Prix” për orëtari në Gjenevë

Është pothuajse shumë e lehtë. Historia e Rexhep Rexhepit, orëtarit tridhjetëvjeçar, ora Akrivija (klasike dhe …

Komentoni

%d bloggers like this: