Friday , October 19 2018
Home / Lajme nga Dibra / MANIFESTIME TË SHUMTA PËR DITEN E EUROPËS NË DIBËR

MANIFESTIME TË SHUMTA PËR DITEN E EUROPËS NË DIBËR

 

 

 

 

 

 

Dibër,9 maj – Në organizim të pushtetit vendor dhe shoqatave joqeveritare në Dibër u mbajtën manifestime të shumta  me rastin e 9 mait, ditës të Evropës dhe ditës të ngadhnimit mbi fashizmin .

 

Në platone të Palestrës sportive ,,Dibra,,  në emër të pushtetit vendor për domethënjen e ditës foli Ulumbie Cami , antare e këshillit të Dibrës e cila theksoi se kjo ditë është një ditë e madhe edhe për dibranët.  Shuip Marku antar I këshillit organizativ  për këtë manifestim dhe këshilltar tha se  edhe dibranët  kanë dëshirë të madhe të jenë në EU. Të rrinjtë kanë një përcaktim të vetmin e ai është integrimi në EU. Ai pastaj foli edhe për  historikun e kësaj dite të madhe .  Përfaqësuesit të Korpusit Amerikan  në Maqedoni , aktiviste në Dibër  Marsha Hofman  dhe Rejcel S.  theksuan rrolin e SHBA në luftën kundër fashizmit  dhe me këtë rast uruan dibranëve festën e 9 mait.  Në emër të  veteranëve të luftës antifashiste në Dibër foli Irfan Ushtelenca I cili theksoi se Dibra dha një kontribut të madh për fitoren mbi  fashizmin .

 

Pastaj nxlnls tl shollave nëntevjeçare  të Dibrës shpalosën një program  festiv kushtuar ditës të Evropës. Një grup I nxënësve mori pjese edhe në  realizmin e vizatimeve kushtuar ditës.

 

Para këtij manifesitmi të madhë dhe masiv, kryetari I këshillit të Dibrës  Bashkim Mashkulli  dhe përfaqësuesit të veteranëve të luftës antifashiste  vendosi  lule të freskëta në  bustin e heroit kombëtar Skënderbeu , dhe në bustet të herojve të popullit .

 

Check Also

Trajnim mbi mediat në Dibër

Rreth 50 nxënës nga shkolla e mesme “28 Nëntori” në Dibrë morën pjesë në trajnimin …

Komentoni

%d bloggers like this: