Saturday , October 20 2018
Home / Lajme nga Diaspora / Dibra e vogël që e gjunjëzoi projektin famëkeq të Gruevskit

Dibra e vogël që e gjunjëzoi projektin famëkeq të Gruevskit

Dibra e vogël që e gjunjëzoi projektin famëkeq të Gruevskit

 

Qyteti i Dibrës i cili shtrihet në pjesën jugperëndimore të Republikë së Mqedonisë,  me rreth 20 000 banorë paraqet një qytetet me vlera te larta kulturore dhe historike për shqitparët e Maqedonisë dhe jo vetëm.

Dibra kohës së fundit u bë temë aktuale dhe u kthye në qendër të vëmëndjes së opinionit publik jo veteëm në Maqedoni por, Shqipëri, Kosovë por edhe Evropë e Amerikë.  Ishte lumi i Radkiës ai që i bashkoi të gjithë Dibranët të vendit dhe të diasporës të cilët me vendosshmëri mbrojtën devijimin e lumit Radikë sipas projektit qe kishte praparë Qeveria e kryeministrit Gruevski rreth ndërtimit të një hidrocentrali. Dibranët dëshmuan vetëdije të lartë qytetare dhe me një organizim dhe aktivizëm qytetar  arritën që problemin e lumit Radikë ta bëjnë alarmante jo vetëm brenda shtetit të Maqedonisë por edhe me gjërë.

Organizimi dhe protestat e Dibranëve bënë që për këtë problem të interesohet vetë shteti shqiptar si dhe institucionet tjera ndërkombëtare. Ky organizim bëri që të gjithë të solidarizohen për mbrojtjen e lumit Radika nga devijimi dhe njiherit të detyrojnë Gruevskin që ta pezullojë përkohësisht apo edhe të heq dorë përfundimisht nga projekti i tij.

Check Also

Ia pret kokën gjyshes gjatë faljes, krimi makabër që tronditi Zvicrën

Disa orë më vonë, Policia Kantonale e Cyrihut arrestoi një 19-vjeçar në Aeroportin në Kloten. …

Komentoni

%d bloggers like this: