Saturday , October 20 2018
Home / Kulture / Poezi “Hej më ka lindur Nana – Dibranë!”

Poezi “Hej më ka lindur Nana – Dibranë!”

Poezi nga Suljman Krasniqi

 

Nuk ju përulem

Nuk ju lëshoj kurrë

O pse jamë Dibranë

Nuk ju përulem

Ani pse jamë pjell e një bareshe

 

Nuk ju nështrohem

Edhe sikur të jem bir i çfardo krajleshe

T’i mund të kesh lindur në djepin e artë rethu më mendafshë

Ushqer me lëngun e lule shtrydheve dhe me majltë

 

Por, unë jamë jamë më i pasur se ty

Sepse u linda në kasollen me bukë e krip e fëmijë

Në atë shtëpi u rrita dhe u plagosa

Luftova për këtë tokë

Në ditë ma të vështria pushkën pata shok

 

Hej më ka lindur dibranja mua

Dhe asht ma fort se krisma në malin e ftoht

Më ka pështjellur me shallin  e leshtë e të ngroht

Më ka kënduar kangën ma të bukur që kurr nuk asht pa në botë

Lidh më ka me gjylem deleje dhe nuk më ka ushqye me lëng manaferre

Dhe nuk më ka përkëdhel , por më ka ushqyer me tamël dele

Dhe për këtë unë jamë betu :” Kërr kujt rrugë s’kam me i lëshue se jam Dibran !

Check Also

Violinisti i njohur shqiptar, Jonian Ilias Kadesha koncert sot në Tiranë

Violinisti i njohur shqiptar, Jonian Ilias Kadesha do të performojë sot në mbrëmje në Tiranë, …

Komentoni

%d bloggers like this: